Lean Six Sigma Черен колан (3-дневно надграждане над Зелен колан)

3 – дневно обучение и сертифициране по Lean Six Sigma – Черен колан

Курсът за надграждане от Зелен на Черен колан на ILSSI е предназначен за професионалисти,  завършили своя курс за Зелен колан по Lean Six Sigma с ILSSI, IASSC, ASQ или CSSC International  и искат да достигнат най-високо ниво на разбиране, прилагане и сертифициране. Сертифицираният Черен колан също така ще разполага с инструменти за статистически анализ, които могат да му позволят да взема стратегически решения, базирани на данни, избор на проекти и управление на промените на високо ниво в работната си среда. Изпитът е 3-часов 150 затворени въпроса с четири възможни отговора, от които само един е верен. Провежда се онлайн и е преведен на български език.

Цел на обучението:

Курсът предоставя детайлно разбиране на методологиите, инструментите и техниките на Lean и Six Sigma, необходими за ръководене на екипи, коучинг и менторство на други служители с цел намаляване на разходите, времето за изпълнение, подобряване на качеството и елиминиране на загубите. След завършване на курса, участниците ще разполагат с

инструментите и разбирането на методологията Lean Six Sigma, необходими за вземане на тактически и стратегически решения и ще могат да оценяват въздействията на проектите и промените както на оперативно, така и на корпоративно ниво.

Обучението акцентира върху дисциплиниран и базиран на данни подход за вземане на решения при водене на проекти за решаване на проблеми. Курсът представя всички ключови концепции, за да подготви студентите за изпита за сертифициране за Черен колан по Lean Six Sigma на ILSSI или CSSC.

Програма:

Ден 1
 • Умения и поведение на Черните колани
 • DMAIC за Черни колани
 • Дизайн за Шест Сигма (DFSS)
 • Стратегическо Планиране (Hoshin Kanri)
Ден 2
 • Задълбочено използване на дизайна на експетиментите (DOE)
 • Дизайни на Тагучи с ортогонална структура
 • Задълбочен регресионен анализ
 • Оптимизация на множествени отговори
Ден 3
 • Тестване на хипотези
 • Биномно разпределение и разпределение на Поасон
 • Финален сертификационен изпит за Lean Six Sigma Черен колан (3 часа)

 

Предварителни изисквания за курса:

 • Участниците трябва да са завършили курс за обучение по Lean Six Sigma Зелен колан на ASQ, IASSC, ILSSI или CSSC преди да започнат този курс за Черен колан с продължителност 3 дни. Всякакъв доставчик на обучение за жълт или зелен пояс е приемливо предварително условие. Участниците, които нямат предходно обучение по Зелен колан, трябва да обмислят да завършат 5-дневния курс за Зелен колан.
 • За този курс е трябва да имате лаптоп с операционна система Windows 10 или по-нова и основно разбиране на математиката. Цената включва необходимия доживотен лиценз за SigmaXL, както и таксите за изпита и акредитирането на сертификата Участниците, които вече притежават сертификат за Жълт колан по Lean Six Sigma, могат да се възползват от своите предишни знания и разбиране на сходните концепции, обхващащи и двата курса.

Аудитория:

Производствени ръководители от различнинива в индустриални предприятия, производствени инженери, технолози, както и на всички специалисти в сферата на ефективността на производството и управлението на материалните потоци. Обучението е подходящо и за представители от сферата на услугите, което включва всички административни процеси.

Използвани средства за обучение:

Презентация, включваща примери от българската индустрия, тематични игри, видео клипове, упражнения за изготвяне на различни статистически анализи и дискусии с участниците.

Дата и място:
По запитване
Цена и отстъпки:
1350 лв. без ДДС. Отстъпка 10% при записване на повече от 1 участник от една фирма.
Лектор:
Стоян Нешевски и Тодор Нейчев
ЗАПИТВАНЕ ЗА ОБУЧЕНИЕ
Име *
Имейл *
Телефон *
Запитване
Политика за поверителност *